De saxofoonlessen


Met heel veel plezier geef ik al vele jaren saxofoonles en klarinetles in Nijmegen en omgeving.

In het centrum van de stad heb ik een studio waar de lessen plaatsvinden. De lessen kunnen zowel overdag als ook s'avonds worden gevolgd. Kinderen geef ik thuis, in hun eigen vertrouwde omgeving, les. Dat is ook gemakkelijk voor u als ouder!

De saxofoonlessen geef ik altijd individueel. Lesgeven in een groep is naar mijn idee niet zo geschikt omdat iedereen nu eenmaal in zijn/haar eigen tempo leert. In de een op een situatie kan ik inspelen op de behoefte van de leerling waardoor de les heel effectief kan zijn.

Het les materiaal dat ik gebruik is altijd volledig afgestemd op de student. Voor de lessen die ik aan kinderen geef gebruik ik een bewezen methode: "Horen - Lezen - Spelen". Deze methode kent een goede opbouw waarbij kinderen spelenderwijs saxofoon leren spelen. Voor volwassenen gebruik ik voornamelijk eigen materiaal, passend bij het niveau en interesse van de student.

In de lessen wordt altijd gewerkt aan techniek, muzikaliteit,speelstijl, improvisatie en algemene muziekleer. De lesmethode "Horen - Lezen - Spelen" komt met een "meespeel CD" zodat meteen het samenspelen geoefend kan worden. Voor de volwassen studenten zorg ik altijd voor begeleidings MP3's. Tijdens de lessen verzorg ik ook regelmatig de begeleiding op Contrabas.

Jazz Improvisatie


Voor geinteresseerden verzorg ik ook Jazz Improvisatie lessen. Hierbij wordt de theorie, harmonieleer, gekoppeld aan praktische oefeningen. We maken gebruik van het "Real Book" repertoire. Stap voor stap ontdek je dan de geheimen van de geimproviseerde muziek zodat je prachtige solo's leert maken! Een pittig programma waarbij een zeer actieve studiehouding wordt verwacht, maar met een hele fijne beloning!

workshop


Een aantal keer per jaar verzorg ik een weekend workshop om lekker te kunnen samenspelen! Het doel is dan van een aantal nummers een arrangement in te studeren tot op een presenteerbaar niveau. Wil je een solo / improvisatie spelen dan kan dat ook. 

Samenvattend


Je kunt bij mij terrecht voor:

  • Saxles (beginners,  gevorderden, volwassenen en kinderen) 
  • Klarinetles
  • Jazz Ensemble lessen (samenspelen in een band)
  • Algemene muziekleer
  • Harmonieleer, in theorie en praktijk ten behoeve van improvisatie

Bel mij gerust wanneer je meer wilt weten: 06-49390873. Of mail mij:

info@jazzimprovisatie.eu